Nejzdravější národy – Thajci
Jako příloha se k thajským jídlům obvykle podává jasmínová rýže, ta však není pro diabetiky zrovna vhodná, protože příliš zvyšuje glykémii. Pokud tedy máte cukrovku, uvařte si k thajským jídlům raději rýži neloupanou. Text: Izabela Nováková. Zpět
Gastronomický slovník pojmů | - kuchařka ...
Podává se při pokojové teplotě (18°C). K nepříliš vyzrálému sýru se hodí dobré červené víno, se smetanovým camembertem výborně ladí suché bílé víno, vyzrálejší sýr dobře doplní pálenka, např. calvados. ... jídlo prostých lidí připravovaných v různých
Domácí gastronomie
Jedná se o velmi rychlé, avšak noblesní a velmi chutné jídlo, občas přezdívané jako ruský minutkový guláš. V Rusku se obvykle podává s pečenými brambory či hranolky, já jsem ale zvolila lehčí dušenou rýži; možné je také podávání s těstovinami.
Lilek a papája v gastronomii - AKC ČR
Ajvar se obvykle připravuje z poslední úrody lilků a zavařuje se. LILKOVÁ BHARTA PODLE ŠÉFKUCHAŘKY SOFIE SMITH. Baingan ka Bharta je severoindický pokrm, který se obvykle podává teplý s chlebem jako předkrm nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Lilek 2
Recept online - POLÉVKY KOKOS | Recepty online
Recept na Recept online - Polévka, hovorově také polívka, je tekuté až mírně husté nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i vůni, nebo v předem připraveném vývaru. Jako suroviny se obvykle po